Herengracht 260 - 266

< 268 Herengracht          Panorama         Herengracht 258 >

Herengracht 260 - 266


Gebouwd            1917
Architect               Gebr. van Gendt
Opdrachtgever    Nederlandsche Lloyd, Verzekeringsmaatschappij
Monument           Rijksmonument

 

Tekening van de plattegronden

Deze tekeningen komen van het architectenbureau van Gendt en zijn nu gearchiveerd bij het Nieuwe instituut Rotterdam. Het nummer waaronder ze zijn gearchiveerd staat erbij. Het zijn de ontwerptekeningen die ook naar de gemeente zijn gegaan.

 

 

Herengracht 260-266 GEND t99-1

Platte grond van het pand, de fundering en het sous-terrain, dat is ook de begane grond, waar men binnen komt. Aan de voorzijde zit tevens de conciƫrgewoning. Tekeningnr. GEND t99-1, Nieuwe Instituut.

Herengracht 260-266 GEND t99-2

Platte grond van het pand, de Bel-etage, daar zijn ook de directiekamers te vinden aan de voorzijde en het open kantoor in het lange deel. Ernaast is de teke ning van de en de 1e verdieping met een lantaren, dat is een glazen dakdeel voor licht op de daaronder gelegen etage. En verder naar achter, nog meer kantore en een vergaderzaal achterin. Tekeningnr. GEND t99-2, Nieuwe Instituut.

Herengracht 260-266 GEND t99-4

Een tekening met enkele wijzigingen op het oorspronkelijke plan. Op het sousterrain vervalt de draaideur bij de hoofdingang en er komt ee transformatorruimte. Tekeningnr. GEND t99-4, Nieuwe Instituut.

Herengracht 260-266 GEND t100-189

Dit is een tekening met een aantal aanpassingen t.o.v. de oorspronkelijke tekeningen. Zo is bij de ingang de draaideur is vervallen. Tekeningnr. GEND t100-189, Nieuwe Instituut.

Hebt u aanvullingen of wilt u meedoen?

Als u opmerkingen of aanvullingen hebt op de tekst hierboven, wilt u dan ook het huisnummer erbij vermelden.

Uw e-mail adres wordt alleen maar gebruikt om eventueel op uw opmerkingen te reageren.

 

Foto's of andere informatie vande  panden kun u ook zenden naar info@amsterdamsegrachtenhuizen.info.