In 1792 liet de bankier, Hendrick Muilman, het huis opmeten alvorens het te laten verbouwen. Door deze opmeting laat de achttiende-eeuwse indeling zich goed reconstrueren. In het souterrain waren drie ingangen, waarvan de middelste in de stoep was ondergebracht. Vanaf hier liep een middengang langs het trappenhuis door tot aan de tuin, zoals dat nu weer het geval is. Rechts vóór was een voorraadruimte, links bevonden zich een meidenkamer en een gang naar een binnenplaatsje naast het trappenhuis en de keuken aan de tuinzijde. De grote tuinkamer rechtsachter diende in de achttiende eeuw als eetkamer.
Via het trappenhuis stond het souterrain in verbinding met de bel-etage. Hier lagen aan weerszijden van een vestibule de voorkamers, waarvan de rechter in verbinding stond met de grote ontvangstzaal aan de tuinzijde. Achter de linker voorkamer bevonden zich het trappenhuis en een kleine eetzaal.
Eronder is de tekening met de plattegrond van het pand uit 1938, kort voor de restauratie, maar wel met de nieuwe indeling. Aan de indeling is niet veel veranderd in de loop van de tijd. De grote kamer linksachter, daar hangen de teruggevonden plafondschilderingen, zie het tabblad "zaal". Rechts achter is de zaal met de "witjes", zie tabblad "Jacob de Wit kamer". En de kamer rechts voor, dat is de directeurskamer, zie tabblad "Directeurskamer".
Als u opmerkingen of aanvullingen hebt op de tekst hierboven, wilt u dan ook het huisnummer erbij vermelden.
Uw e-mail adres wordt alleen maar gebruikt om eventueel op uw opmerkingen te reageren.
Foto's of andere informatie vande panden kun u ook zenden naar info@amsterdamsegrachtenhuizen.info.