Bij een latere verbouwing wordt de ingang verplaatst van de hoek naar het midden van de winkel op de Vijzelstraat en krijgen de etalages meer ruimte. Dit vermoedelijk om de afstand tot het trappenhuis naar boven te verkleinen. Misschien is deze even tevoren uitgevoerd, maar op de tekening van de verbouwing door de lift en het nieuwe trappenhuis staat de ingang vermeld als bestaand.
In 1924 wordt het weer verbouwd, waarbij de hoofdtrap een nieuwe, meer prominente plek krijgt recht tegenover de hoofdingang aan de Vijzelstraat. Er komt dan ook een lift in het trappenhuis voor de klanten en er komt een goederenlift voor het transport tussen het magazijn en de winkel en voor het snel verplaatsen van de binnenkomende goederen. Deze verbouwing gebeurt onder leiding van Jan Kuyt, de vaste architect van Vroom & Dreesman en dus bekend met de logistieke problemen in winkels.
Na de oorlog is er nog een verbouwing van de gevel geweest, die de gevel heeft gemoderniseerd en verminkt, maar daar heb ik nog niets van gevonden.
Rond 1917 is Hollenkamp & Co opgegaan VKM, de Verenigde Kleding Magazijnen, en later wordt dit VKM geheel eigendom van Vroom & Dreesman. In 1973/1974 komen daar ook nog de winkels van Kreymborg bij, ook dit bedrijf is dan in de problemen gekomen. Er wordt besloten met de naam Kreymborg verder te gaan en in december 1973 is er de opheffingsuitverkoop in deze vestiging van Hollenkamp. Daarop is deze vestiging gesloten en in 1974 is het gebouw, dat dan al niet meer om aan te zien is, afgebroken en is er de huidige nieuwbouw neergezet voor de Bank of Tokio.
De tekeningen hieronder zijn uit de tekeningen van het pandarchief Amsterdam. Deze zijn getekend door Jan Kuijt in 1924, architect.
Als u opmerkingen of aanvullingen hebt op de tekst hierboven, wilt u dan ook het huisnummer erbij vermelden.
Uw e-mail adres wordt alleen maar gebruikt om eventueel op uw opmerkingen te reageren.
Foto's of andere informatie vande panden kun u ook zenden naar info@amsterdamsegrachtenhuizen.info.