Bij de verbouwing in 1890 is de stoep gesloopt en de ingang verplaatst naar het souterrain. Daardoor is er beneden nu een lange gang met aan weerszijden deuren. Zoals dat goed te zien is op de foto van de gang naar de voordeur. Aan de rechterzijde zie je nog een deur, maar dat is een schijndeur waardoor het pand groter lijkt. Dit is zeer veel toegepast in Amsterdamse huizen aan de grachten.
Bij deze verbouwing is de vormgeving van het trappenhuis voortgezet in het souterrain met decoraties in een neo-Lodewijk XV stijl: stucwerk met rocailleof schelpmotief omgeven door C-krullen en een groen geschilderde in hout gesneden opgetrokken gordijn met gouden kwastjes. Verrassend is ook de bronzen beginbaluster van de trap, uitgevoerd als een vrouwenbuste met een luchter met vijf kaarsen.
Deze verbouwing biedt ook de mogelijkheid om de gang op de hoofdverdieping te laten vervallen en de voorkamer over de gehele breedte van het huis te laten lopen. Op de eerste etage, de hoofdetage, is er aan de voorzijde en de achterzijde een grote kamer en in het midden het rijk gedecoreerde trappenhuis in Lodewijk XV-stijl dat bijna zo breed is als het pand zelf. Het trappenhuis was bekroond door een koepel of lantaarn, maar deze is niet meer aanwezig: in het plafond van het trappenhuis bevindt zich thans een schildering van Jacob de Wit uit 1721. Het schilderij heeft drie putti in een wolkenlucht in een gouden lijst. Het schilderstuk is van elders uit dit huis afkomstig, Vermoedelijk uit de kamer of een van de zalen van de hoofd etage.
Als u opmerkingen of aanvullingen hebt op de tekst hierboven, wilt u dan ook het huisnummer erbij vermelden.
Uw e-mail adres wordt alleen maar gebruikt om eventueel op uw opmerkingen te reageren.
Foto's of andere informatie vande panden kun u ook zenden naar info@amsterdamsegrachtenhuizen.info.