Hier zijn twee kaarten van Loman, die deze kaarten drukten. De kaart uit 1867 heeft nog de oude nummering erop staan, die gekoppeld is aan de buurt, SS. De kaart van 1892 heeft de nieuwe nummering. De andere kaarten, behalve die uit 2017, zijn van Publieke Werken en zijn nu in de beeldbank te vinden.
Op de kaart van 1867 zijn de woningen rood en andere gebouwen blauw. Zo staat de kerk de Zaaier er op, nr 365, verderop staan de vijf pakhuizen, 374 t/m 378 en erachter nog een dwars pakhuis, 375a. Blijkbaar werd pakhuis 376 bewoond, gezien het rode blokje. Nr 16 is de Keizershof, een gang naar een aantal kleine panden. Aan de Prinsengracht 12 is de Penseelengang met zes woningen en 13 is de Klavergang met drie woningen. Aan de Brouwersgracht, 14 is de Overdektegang met twee woningen en 15, de Posthoorngang met drie woningen. Aan het begin van de Prinsengracht, nr 511, daar is nog de Posthoorn huiskerk gevestigd.
Op de kaart van 1892 heeft de huidige nummering en er staat op de plaats van de twee pakhuizen de van den Endeschool getekend.
Op de kaart van 1961 is alles dicht gebouwd, daar waar G.H. Bührman zit. Ook Keizersgracht 8 - 10 en Prinsengracht 13 en 15 zijn aan elkaar gebouwd.
Op de kaart van 1986 lijkt het terrein, waar een aantal gebouwen stonden van G .H. Bührmann, nu leeg en wacht op de bouw van het nieuwe appartementengebouw.
Als u opmerkingen of aanvullingen hebt op de tekst hierboven, wilt u dan ook het huisnummer erbij vermelden.
Uw e-mail adres wordt alleen maar gebruikt om eventueel op uw opmerkingen te reageren.
Foto's of andere informatie vande panden kun u ook zenden naar info@amsterdamsegrachtenhuizen.info.