Dit koopmanshuis is gebouwd in 1757 voor Nicolaas Warin, koopman en bankier die in 1748 commissaris en in 1755 schepen was.
Door de vondst van een bouwtekening van het pand, blijkt de architect de meestertimmerman en makelaar Jan van der Hart Hendriksz te zijn. Hij is de vader van de latere stadsarchitect Abraham van der Hart die bijvoorbeeld de burgemeesterswoning Herengracht 502 heeft verbouwd.
Het huis heeft een 7,35 m. brede, geheel bergstenen gevel onder trigliefenlijst en met getoogde omlijste deur en vensters met omlijstingen, een kap met twee hijsbalken.
Het is een van de eerste huizen waarbij de ingang zich op de begane grond bevindt, zoals ook al te zien is op de tekening van Caspar Philips. Ook heeft het geen top of andere sierlijke bekroning en de vensters zijn naar boven toe niet verkort.
Het oude huis dat omstreeks 1670 gebouwd was voor Eldert Ooms is reeds in het begin van de 18de eeuw van Anthony Warin, koopman en bankier en is tot het begin van de 19de eeuw door deze familie bewoond gebleven.
Van omstreeks 1810 - 1880 bewoond door de families Z. en J.R. Kemper.
Boven de ingang bevindt zich een lantaarn uit het begin van de 19de eeuw.
In 1926 is het tot kantoor ingericht voor C.F. Bordes.
Als u opmerkingen of aanvullingen hebt op de tekst hierboven, wilt u dan ook het huisnummer erbij vermelden.
Uw e-mail adres wordt alleen maar gebruikt om eventueel op uw opmerkingen te reageren.
Foto's of andere informatie vande panden kun u ook zenden naar info@amsterdamsegrachtenhuizen.info.