Dit koopmanshuis is omstreeks 1680 gebouwd voor Pieter van Montfoort (die het oude huis, met 224, eveneens met een trapgevel, reeds in 1620 gekocht heeft).
Het heeft een 4,30 m. brede halsgevel met aanzetstukken en festoenen op de zijkanten, een gebogen fronton en een lage rechte stoep.
Later is het een winkelhuis met een eind-achttiende eeuwse pui.
De aanzetstukken bestaan nog maar de festoenen zijn vervangen door een gemetselde rollaag, het fronton is verdwenen.
Sinds omstreeks 1825 zit hier een al een apotheek, er staat in de Opregte Haarlemsche Courant van 4 juni 1825 een advertentie voor een eerste bediende en een leerling voor de apotheek H.J. Geerloff.
In 1846 overlijdt de apotheker A.J. Geerloff en draagt zijn weduwe de apotheek over aan A.H. Walter, de zoon van de apotheker J.N. Walter. De apotheek wordt voortgezet onder de naam J.N. Walter en Zoon. Daarnaast is A.H Walter ook nog actief bij de Nederlandse maatschappij tot bevordering van nijverheid, blijkens een aantal advertenties in kranten.
Later komt er de apotheker L.C.W. Crocx werken en die de apotheek later overneemt en er zijn naam aan geeft. De apotheek heeft lang de naam Firma Cocx en later apotheek Crox. In september 1925 viert de apotheker L.C.W. Crocx zijn 50 jarige jubuleum. In 1933 is er bij de zondagopenstelling een nieuwe naam vermeld als apotheker, mej. J.H. Meijer, die alweer snel wordt opgevolgd door twee andere dames.
Daarna komen er geen namen meer voor in de kranten. En na 1975 zijn er van de apotheek geen vermeldingen meer. Maar of die dan gesloten is, geen idee.
Mocht u nog informatie of foto's hebben van de apotheek, ontvangen wij deze graag.
Als u opmerkingen of aanvullingen hebt op de tekst hierboven, wilt u dan ook het huisnummer erbij vermelden.
Uw e-mail adres wordt alleen maar gebruikt om eventueel op uw opmerkingen te reageren.
Foto's of andere informatie vande panden kun u ook zenden naar info@amsterdamsegrachtenhuizen.info.