Druck, Ludwig Friedrich

Architect Ludwig Friedrich Druck

 

Herengracht 182

 

Herengracht 448 (niet uitgevoerd)

 

Van de architect, Druck is weinig bekend, hij is ook bekend onder de naam Liboris F. Druck. Hij is werkzaam in Brussel in 1765 als medewerker van architect Jan Faulte en betrokken bij de bouw van het Brusselse paleis van Karel van Lorraine.

In 1771 maakt hij ontwerpen voor een nieuw stadhuis van Weesp. Hij is van 1771 – 1776 werkzaam in Amsterdam.

Bron RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis

Muiderpoort 1771 SAA

Presentatietekening van de Muiderpoort, Sarphatistraat 124, vervaardigd door de architect L.F. Druck in 1771. Stadsarchief Amsterdam
Tekst onder de tekening:
Façade extrieure de la nouvelle porte de ville à Amsterdam. dédié à monsieur Huygens. Bourguemestre de la ville. par son très humble et obeissant serviteur. Druck. 1771. (Buitengevel van de nieuwe stadspoort in Amsterdam. opgedragen aan de heer Huygens. Burgemeester van de stad. door zijn zeer nederige en gehoorzame dienaar. Druck. 1771. )

Hebt u aanvullingen of meedoen?

Als u opmerkingen of aanvullingen hebt op de tekst hierboven, of mee wilt helpen met het aanvullen van de site, kun u deze hieronder vermelden. Uw e-mail adres wordt alleen maar gebruikt om eventueel op uw opmerkingen te reageren. Foto's kun u ook zenden naar info@amsterdamsegrachtenhuizen.info.