Ziekenzorg ZZ

De vereniging "Ziekenzorg"

 

Keizersgracht 719

 

Op 29 januari 1911 wordt het nieuwe gebouw van de vereniging hier geopend. met vier kamers voor de poliklienieken en kleine wachtkamers. Verder heeft het een bestuurskamer en kantoren. Om behandeld te worden, moet je lid zijn van de vereniging.

Tevoren is het pand flink verbouwd onder leiding van de architect Beyllonse.

De vereniging is 11 jaar geleden ontstaan uit de Handwerkers Vriendenkring en heeft lang in hun gebouw aan de Achtergracht gezeten.

In 1948 wordt bij het aangaan va een levensverzekering bij de vereniging het onderstaande  plankje gegeven. In 1984 wordt er een fusie aangegaan met een aantal ziekenfondsen, tezamen in het nieuwe fonds VGCN, dat landelijk werkt. Voor de rest weet ik op dit moment niet veel over deze Ziekenzorg vereniging. Wel dat de rechtsopvolger voor de levensverzekeringen Nationale Nederlanden is.

 

 

Keizersgracht 719 Levensverzekering Maatschappij ZZ 1

Het cadeau dat je 1948 kreeg, als de ouders op de baby een levensverzekering afsloten. Het was een houten plankje met je naam erop. Uit een particuliere collectie.

Keizersgracht 719 Levensverzekering Maatschappij ZZ 2

Achterzijde van het plankje, met de gegevens

Keizersgracht 719 Reclame Het Volk 04-1923

Een advertentie uit het Volk van 1923 met de 4 pijlers waarop de vereniging steunde.

Keizersgracht 719 Reclame Het Volk 22-11-1930

een reclame uit Het Volk van 22 november 1930 voor kunstgebitten. Overigens alleen voor leden van de vereniging.

Hebt u aanvullingen of meedoen?

Als u opmerkingen of aanvullingen hebt op de tekst hierboven, of mee wilt helpen met het aanvullen van de site, kun u deze hieronder vermelden. Uw e-mail adres wordt alleen maar gebruikt om eventueel op uw opmerkingen te reageren. Foto's kun u ook zenden naar info@amsterdamsegrachtenhuizen.info.