Levensverzekerings Maatschappij Dordrecht

Herengracht 430, eigendomsbord

Eigendomsbord

Levensverzekerings Maatschappij Dordrecht (1874-1919)

Zij is opgericht in 1874 in Dordrecht en hield daar kantoor in een mooi pand, zoals dat bij banken en verzekeraars gebruikelijk is.

 

In 1903 heeft deze maatschappij de panden op de Herengracht, nrs 426, 428 en 430 en in de Leidsestraat 1 en 3 gekocht. En heeft hier het nieuwe pand voor Kreymborg gebouwd. Bovenop het pand heeft altijd reclame voor levensverzekeringen gestaan. En een duidelijk eigendomsbord bij de ingang. Vermoedelijk direct gebouwd voor de firma Kreymborg.

 

In 1919 wordt "Eerste Nederlandsche Verz Mij op het leven en tegen invaliditeit" ook houdster van de aandelen Levensverzekering Maatschappij Dordrecht. En in 1969 worden de Eerste Nederlandsche, de Nieuwe Eerste Nederlandsche en de "Nillmij" samengesmeed tot Ennia.

In 1983 komt het tot een fusie tussen de Onderlinge AGO en het beursgenoteerde Ennia en gaat verder onder de naam AEGON. AEGON ist vooral bekend van het sponseren van de schaatssport.

Deze informatie komt van http://www.vvmbest.nl ( het virtuele verzekeringsmuseum)

Polis van de levensverzekering-maatschappij "Dordrecht"  uit 1915

Polis van de levensverzekering-maatschappij "Dordrecht" uit 1915. Van het virtuele verzekeringsmuseum (www.vvmbest.nl)

Hebt u aanvullingen of meedoen?

Als u opmerkingen of aanvullingen hebt op de tekst hierboven, of mee wilt helpen met het aanvullen van de site, kun u deze hieronder vermelden. Uw e-mail adres wordt alleen maar gebruikt om eventueel op uw opmerkingen te reageren. Foto's kun u ook zenden naar info@amsterdamsegrachtenhuizen.info.