Het afgebroken huis had een mooie zaal die er bij de afbraak is uit gehaald en is opgeslagen. Het Amsterdams Museum heeft deze zaal, gekocht in 1952 en opgeslagen in haar depot.
Kamerbetimmering met wanddecoraties, spiegel en schoorsteenmantel afkomstig uit zaal van het afgebroken pand Keizersgracht 313 zijn bewaard gebleven. Een deel van de beschilderingen zijn vermoedelijk gedaan door de bekende schilder Jurriaan Andriessen (1742 - 1819).
De kamerbetimmering bestaat uit drie wanden van eikenhout en een vensterwand voor ramen vanaf vloer tot plafond. De betimmering bestaat uit een lambrizering met rozetten, pilasters met cannelures en Korinthische kapitelen en diverse sierlijsten. De betimmering beschikt over een grote dubbele deur in de lange wand, een schoorsteenmantel van wit en geel marmer en een grote spiegel in de korte wanden. De verbouwing is uitgevoerd door Johan Goll van Franckenstein en de meubels zijn uit de Frederik Muller & Cie meubelcollectie. Wanddecoratie afkomstig uit zaal van Keizersgracht 313 , 1780 - 1799 onbekend (schilder) Jurriaan Andriessen (1742 - 1819) (schilder) inv.nr. KA 12905.1 in depot Trefwoorden wanddecoratie, stilleven, Keizersgracht 313, verbouwing, Johan Goll van Franckenstein, Frederik Muller & Cie meubelcollectie.
De onderstaande foto's zijn gemaakt bij/na de afbraak van de kamer. De stukken van de kamer zijn nu opgeslagen in het depot van het Amsterdam Museum.
Als u opmerkingen of aanvullingen hebt op de tekst hierboven, wilt u dan ook het huisnummer erbij vermelden.
Uw e-mail adres wordt alleen maar gebruikt om eventueel op uw opmerkingen te reageren.
Foto's of andere informatie vande panden kun u ook zenden naar info@amsterdamsegrachtenhuizen.info.