G.B. Salm & P.J. Kipp, Instrumenthandel

Instrumentenhandel v/h G.B. Salm & P.J. Kipp & Zn

Herengracht 642 - 644

In 642 en 644 heeft lang de instrumentenhandel v/h G.B. Salm & P.J. Kipp & zn. gezeten, opgericht in 1898. De eerste gevonden datum is van 1914 en de laatste uit 1962.

Het bedrijf heeft daar een instrumenten en glasblazerij gehad, aan de foto's te zien. Het bedrijf zit nu, onder de naam Salm en Kipp BV in Breukelen.

Ook in december 1935 een grote, bijzondere inbraak, volgens de kranten. Er staan in het huis dan twee kluizen, waarvan er een niet afgesloten is. Daarin ligt de sleutel voor de tweede kluis. En in deze kluis ligt een bedrag van ƒ 1000,00, een groot bedrag in die tijd.

Hieronder een drietal foto's uit 1914, gemaakt in het bedrijf aan de Keizersgracht.

 

 

Keizersgracht 644 Toonzaal1

De ontvangkamer en instrumentenzaal van de medische instrumentenhandel voorheen G.B. Salm,foto 1914 uit Het Leven, Spaarnestad Photo

Keizersgracht 644 Werkplaats1

De werkplaats/instrumentmakerij, Het Leven, Spaarnestad Photo

Keizersgracht 644 Werkplaats2

De werkplaats/instrumentmakerij, Het Leven, Spaarnestad Photo

Hebt u aanvullingen of meedoen?

Als u opmerkingen of aanvullingen hebt op de tekst hierboven, of mee wilt helpen met het aanvullen van de site, kun u deze hieronder vermelden. Uw e-mail adres wordt alleen maar gebruikt om eventueel op uw opmerkingen te reageren. Foto's kun u ook zenden naar info@amsterdamsegrachtenhuizen.info.